Ce implica o consultatie stomatologica ?

consultatie stomatologieConsultatia stomatologica are ca obiectiv primar formarea unei legaturi de tip medic-pacient si presupune evaluarea starii de sanatate orala stabilindu-se astfel, dupa caz, un diagnostic urmat de un plan de tratament. Cu toate ca pare o banalitate , o atitudine neglijenta in ceea ce priveste consultatia ,din partea doctorului sau a pacientului aduce dupa sine repercusiuni grave cum ar fi un tratament incorect . Tocmai pentru ca conceptual de consultatie are la baza relatia dintre doi oameni, amandoi se fac vinovati pentru eventualele erori survenite datorita neglijarii acestei etape. Obiectivele consultatiei stomatologice :

  • Intocmirea unei fise individuale in care se precizeaza informatii legate de statusul dentar actual al viitorului pacient. Tot in cadrul fisei se cer informatii despre starea generala de sanatate a pacientului , eventualele tratamente de natura medicala pe care acesta le urmeaza , precum si un scurt istoric al problemelor de natura stomatologica.
  • Pacientul va explica apoi direct problemele stomatologice existente sau aspecte legate de dantura de care acesta este nemultumit iar stomatologul va veni cu solutii eficiente.
  • Cunoasterea nevoilor pe termen scurt si lung ale pacientului si a preferintelor acestuia cu privire la tratament ( intervale orare disponibile , frecventa tratamentulu , etc)
  • Se va intocmi si etapiza apoi un plan de tratament si un pret estimativ.
  • Daca tratamentul de urmat o impune, se recomanda efectuarea unui consult de specialitate (chirurgie , implantologie, etc) sau a unor investigatii de specialitate (radiografii)consultatie

Este recomandata o consultatie stomatologica de  2 ori pe an chiar daca nu considerati ca aveti vreun fel de afectiune dentara. Unele probleme stomatologice prezinta semne pe care doar dentistul le poate  identifica. Pentru detalii legate de preturile  practicate in clinicile stomatologice din Romania pentru o consultatie faceti clik pe: " Pret consultatie stomatologica ". Daca ati avut o experienta interesanta in timpul unei consultatii stomatologice sau credeti ca o astfel de consultatie ar trebui sa se desfasoare altfel sunteti bine veniti sa impartasiti experientele si parerile.

Comentarii