Intrebari molar de minte inclus

Completaţi formularul de mai jos pentru a adresa o întrebare legată de măseaua sau molarul de minte (inclus, semi-inclus sau chiar erupt) şi un medic stomatolog specializat vă va oferi un răspuns în cel mai scurt timp! Pentru a vă oferi un răspuns pe măsură vă sugerăm să detaliaţi cât mai amănunţit situaţia sau curiozitatea dumneavoastră.

Comentarii

M
Mariana Burea
25 ian. 2020
In cat timp poți să faci extracția unei masele care este langa cea de minte care la rândul ei a fost scoasă
D
Doctorul de Dinti
11 feb. 2020
Buna Mariana, in functie de dificultatea primei extractii se poate face tot in aceeasi sedinta sau dupa un timp in care zona respectiva se vindeca.
A
Alina Marilena
09 ian. 2020
Buna seara,de aproximativ o saptamana ma confrunt cu o durere puternica la molarul de jos din partea stanga,mentinez ca a erupt jumatate din masea iar cealalta este acoperita de gingie si usor inflamata,imi provoaca durere permanent si la inghitire tot in partea stanga,este normal sa doara asa de rau ,nu am posibilitatea sa ajung la un stomatolog momentan ,va rog sa ma ajutati cu un sfat .Multumesc anticipat
D
Doctorul de Dinti
15 ian. 2020
Buna Alina, din pacate in astfel de cazuri indicatia primara este de a merge la stomatolog pentru o consultatie reala a situatiei, in caz contrar putem vorbi doar de presupuneri. Pana ajungi la medic se poate incerca o igiena orala mai riguroasa, integrat o apa de gura pentru o perioada si evitarea zonei respective in timpul mestecatului. Daca molarul de minte este inclus (semi-imclus in aces cas) trebuie extras, cu cat mai repede cu atat mai bine.
M
Mosneanu Alina
19 nov. 2019
Buna ziua! In urma cu 2 luni am fost nevoita sa extrag un molar de minte, extractie facuta la un cabinet stomatologic facuta de un medic chirurg. Interventia a fost grea, complicata dar intr-un final totul s-a terminat cu bine. Ideea este ca de cateva zile, in locul unde a fost molarul, pe partea interioara a gingiei (spre limba) mi-a aparut un fel de ciot, fragment osos, nu stiu exact ce este. Este ceva normal, va trece? Sau o fi ramas vreun fragment din molar, desi medicul a spus ca a extras tot. Multumesc pentru raspuns.
D
Doctorul de Dinti
25 nov. 2019
Buna Alina, orice ar fi ( cel mai probabil o bucata din osul alveolar) ar trebui identificat si corectat cand se realizeaza consultul postoperator. Trebuie doar sa te asiguri ca mergi la consult si ca precizezi medicului aceasta situatie.
L
Laura
14 sept. 2019
Bună! Am 17 ani și mi-a căzut molarul 1, va crește s-au numai e nimic de făcut?
D
Doctorul de Dinti
16 sept. 2019
Buna Laura, trebuie sa mergi la un stomatolog pentru o analiza mai amanuntita. De ce a cazut, ce fel de dinte era, ce trebuie facut pentru a conserva situatia si asa mai departe.
O
Olguta
09 sept. 2019
Buna seara, azi am extras un molar de mine cam greu a reușit să îl extragă nu a fost asta problema, după extragere ma cusut imediat fara sa curețe puțin si la cusatura ma cusut cu o parte din falcă am întrebat medicul dentist care sa ocupat si a zis ca nu e nici o problemă ca ma cusut cu ata care se topește dar cusătura ma cam tine nu prea tot sa deschid gura nu pot sa mânca bine, vreau sa ma duc la alt dentist sa se uite poate e ceva neregula. Multumesc
D
Doctorul de Dinti
10 sept. 2019
Buna Olguta, daca acest tip de incizie a necesitat interventia atunci aceasta cusatura a fost impusa de caz, nu este neaparat o decizie a medicului tot timpul. Este de alfel o procedura normala. Este indicat sa ceri o parere secundara totusi, chiar daca acest medic nu a facut nimic gresit, atat timp cat nu ai incredere in el este indicat sa mergi la altul pentru o parere secundara. Trebuie inteles insa ca atunci cand o extractie de molar de minte nu este simpla apar tot felul de senzatii si situatii precum cea intalnita de tine. Din punctul nostru de vedere este normal si este nevoie doar de timp pentru a se vindeca zona respectiva cat si de monitorizarea vindecarii in cadrul vizitelor prestabilite.
I
Ilie
06 iul. 2019
Buna ziua. Am un molar de minte care s-a cariat și s-a rupt. Rădăcinile pot fi extrase la un medic stomatolog sau este nevoie de o operatie. Mulțumesc!
D
Doctorul de Dinti
09 iul. 2019
Buna Ilie, nu se poate spune fara cel putin o consultatie si o radiografie dentara panoramica. Depinde de complexistatea incluziei, daca acesta exista, daca exista alte complicatii si asa mai departe. Daca molarul de minte nu este inclus exista sanse mari sa nu fie nevoie de operatie.
m
mariana
09 mar. 2019
Buna ziua! Am 62 de ani si am aflat de curand ca am toti cei 4 molari de minte inclusi. Nu imi fac nicio problema, credeti ca ar trebui sa ii scot? Odata s-odata tot or sa migreze?
D
Doctorul de Dinti
11 mar. 2019
Buna Mariana, este nevoie de o investigatie amanuntita pentru a putea spune daca molarii tai de minte inclusi reprezinta o problema acum sau pentru viitor. Daca nu au facut probleme pana acum nu inseamna ca acestea nu pot sa apara dar, in acelasi timp, exista si posibilitatea ca molarii tai de minte sa nu aiba indicatie de extractie avand in vedere varsta. Te sfatuim sa mergi la un stomatolog pentru o serie de consultatii, analize si investigatii suplimentare pentru a te asigura ca fiecare dintre ei sunt verificati cum trebuie.
V
Veronica
25 feb. 2019
Buna ziua. Am 23 de ani si in noiembrie am facu operatia unui molar de minte care era inclus. Totul a decurs bine, durerile au trecut destul de repede si nu au fost complicatii. Din ce mi-a spus medicul stomatolog, am sangerat foarte mult, dar nu a fost o problema. Recent, cam in urma cu 2 sapatamani, am sesizat ca in gingie, la exterior, spre falca, la baza locului unde a fost acea masea de minte, mi-a aparut ca un varf alb pe care il simt din cand in cand, iar de langa locul resprectiv iese un lichid alb-galbui cu un gust nu prea placut. M-am interesat si din cate stiu, puroiul se manifesta cu dureri sau umflaturi, in schimb eu nu am niciun fel de simptom de acest gen. Nu stiu ce ar trebui sa fac si ma sperie pe timp ce trece. Mi-am facut o programare peste cateva zile, dar as dori sa stiu si alta parere. Multumesc!
D
Doctorul de Dinti
25 feb. 2019
Buna Veronica, important este sa ajungi la un medic care sa poata vedea exact despre ce este vorba. Nu trebuie sa te ingrijorizi, poate fi vorba de o punga de puroi izolata care sa nu se manifeste ca o infectie clasica sau se poate sa fi ramas un colt din maseaua extrasa care sa fi produs aceste probleme, situatie in care ar fi nevoie de o radiografie pentru a se studia zona. In acelasi timp poate fi vorba de modul in care a ramas osul in care statea molarul inclus si asa mai departe, pot exista o serie de cauze si fara sa vedem si sa analizam cazul in detaliu nu am putea decat sa ghicim. Te sfatuim sa mergi la vizitele de control postoperatorii, doar asa se poata monitoriza atent procesul de vindecare a zonei respective.
R
Rusu Petronela
05 feb. 2019
Buna ziua.Am 32 ani si inca nu au iesit doua masele de minte(molari de minte).O data la 3-4 saptamani am niste puseuri de durere, se umfla zona, dar e suportabila durerea sa zicem si dureaza cam vreo 5 zile.Am radiografie facuta sunt usor inclinati inspre fata.Este obligatorie sa fie scoase aceste masele?Pot aparea alte complicatii daca nu le scot?Dupa cum am mai zis e destul de suportabila durerea.pot fi scoase amandoua in aceeasi zi?anestezia se face local?multumesc
D
Doctorul de Dinti
11 feb. 2019
Buna Petronela, in acest caz este indicata extractia maselelor de minte de cele mai multe ori. Sunt o serie de probleme care pot sa aparara daca nu sunt extrase, aglomerari dentare, dureri din ce in ce mai mari in timp, pot fi afectati dintii vecini, infectii si asa mai departe. Maselele de minte pot fi extrase in aceeasi interventie iar anestezia poate fi factuta atat local cat si general in functie de pacient si de complexitatea cazului.
I
Irina Manole
28 ian. 2019
Buna seara! In aceasta seara am fost la stomatog și mi s-a efectuat un detartraj supra și subgingival, deoarece era mult tartru acumulat. La molarii de minte s-a insistat mai mult deoarece eu nu-i pot curata foarte bine, primind chiar indicația de a-i elimina după ce termin alaptarea. Problema cu care mă confrunt este o nevralgie foarte puternica care pornește de la acești molari. Este normala aceasta durere? Cât ar trebui sa dureze? Mi s-a recomandat folosirea apei de gura Curasept, schimbarea periuței cu una soft.
D
Doctorul de Dinti
11 feb. 2019
Buna Irina, fara sa investigam noi un astfel de caz nu putem spune prea multe despre ce ar trebui facut si nici nu intelegem foarte bine totate detaliile din cele povestite de tine, de ex: daca aceasta senzatie a aparut in urma detartrajului sau era prezenta, daca exista procese carioase sau alte afectiuni asociate, starea de sanatate generala si asa mai departe. Te sfatuim sa continui sa mergi la stomatolog pentru mai multe investigatii, sa te asiguri ca e un medic bun si sa-i urmezi sfaturile.
M
Maria
18 nov. 2018
Bună ziua! Copilului meu de 13 ani în s-a recomandat de catre ortodont ,în urma unei radiografii , o odontectomie molari de minte partea inferioara. Pe aceasta radiografie molarii se vad foarte puțin inclinati. Credeți ca e neapărat necesara aceasta extracție si la aceasta vârstă?
D
Doctorul de Dinti
20 nov. 2018
Buna Maria, este imposibil de spus fara sa cunoastem cazul. Te sfatuim sa te asiguri ca medicul la care mergi are experienta incat sa poti avea incredere in propunerile acestuia. Daca situatia o impune extractia molarilor de minte nu poate fi ocolita.
A
Alexandra Matei
02 nov. 2018
Buna seara, Urmează sa trec printr-o odontectomie molar de minte superior, inclus. Pana acum am avut doua odontectomii pentru molarii de minte mandibulari, stanga si dreapta, care au fost de asemenea incluși.Acum regret ca am refuzat extracția sus si jos deodată, cred ca era mult mai ușor si scapam mai repede. Imi puteți explica pe înțeles, va rog, cum va decurge operația pentru molarul superior ? Este mai ușoară si mai puțin invazivă decat cea pentru molarii inferiori ? Mulțumesc mult !
D
Doctorul de Dinti
05 nov. 2018
Buna Alexandra, interventia este resimtita asemanator de catre pacient, diferentele apar in perioada de vindecare si sunt induse de gradul de incluzie al dintelui, complicatii existente si apoi de capacitatea organismului de a se vindeca, iar acest aspect este influentat de varsta pacientului, de stilul de viata si de cat de sanatos este pacientul. Fara sa stim gradul incluziei nu putem sti cat de dificila este interventia. Avand in vedere ca anatomia zonei difera fata de cea regasita la mandibula este posibil ca interventia sa fie mai usoara iar perioada de refacere la fel.
G
Giorgiana
09 oct. 2018
Buna ziua, De 2 zile ma dor obrazul si gingia dintre dintii de jos si dintii de jos, cumva la îmbinarea maxilarului, in partea dreapta. Durerea apare doar la inghitire si atunci cand apas cu degetul pe acele locuri. Azi dimineata m-am trezit si cu amigdala dreapta umflată si cu durerea dusa putin intre amigdala si gingie si am impresia ca sunt putin umflate toate locurile care ma dor. Mi-au iesit toate maselele de minte acum 2 ani, si pana acum, nu am avut nicio problema cu ele. Nu m-au durut niciodata. Acum 2 zile am stat in curent si in aer conditionat. Este posibil ca din acest motiv sa am aceste simptome? Sau ar trebui sa ma gabdesc serios ca ar fi de la masea? Maseaua nu ma doare deloc, nici cand mananc, nici cand o apas...nu ma doare nici gingia de sub masea. M-ati putea ajuta ca rog frumos cu o parere despre ce ar putea cauza aceasta durere? Va multumesc!
D
Doctorul de Dinti
09 oct. 2018
Buna Georgiana, este greu spre imposibil de spus care ar putea fi problema fara sa analizam situatia cu ochii nostri. Te sfatuim sa mergi la un control stomatologic, poate fi vorba de orice masea, nu neaparat cea de minte si poate fi vorba de orice tip de problema, de la o simpla caria si inflamatie gingivala pana la infectie si afetiuni parodontale. Fara o consultatie, radiografie si alte examinari nu se poate spune care este motivul acestei dureri.
E
Elena
02 oct. 2018
Buna ziua. Eu am o masea de minte cariata stanga sus care trebuie scoasa. Medicul insista sa o scot si pe cea de jos, desi acesta nu are nimic, pt ca in timp ne mai existand cea de sus, cea de jos apasand pe osul de sus, osul se va tasa. Ce parere aveti?
D
Doctorul de Dinti
02 oct. 2018
Buna Elena, pentru o parere viabila ar trebui sa vedem cu ochii nostrii despre ce este vorba. Maselele de minte provoaca tot felul de complicatii in general si se opteaza pentru extractie de cele mai multe ori. Explicatia medicului are sens, si reprezinta un scenariu care se poate intampla odata cu extractia unui dinte antagonist, cu atat mai mult a unei masele de minte, dinte ce tinde sa provoace o gama larga de situatii neplacute sau complicatii datorita anatomieie zonei in care se dezvolta.
A
Alexandru
15 iun. 2018
Buna ziua , mi.au crescut măselele de minte , în stânga jos am avut dureri când mi.a rupt gingia acum nu mai am treabă , cel din dreapta mai are gingie pe măsea și mă doare destul de tare chiar și când înghit , e normal ? Adică dacă cea din stânga a rupt cam toată gingia , la fel ar trebui sa fie și cu cel din dreapta ? Din cauza asta mă doare ? Sau e și alta problema
D
Doctorul de Dinti
18 iul. 2018
Buna Alexandru, faptul ca una dintre ele a crescut/erupt fara probleme nu inseamna ca si cealalta urmeaza obligatoriu acelasi curs. Daca provoaca disconfort atunci cand inghiti inseamna ca ceva se intampla acolo. Trebuie sa mergi undeva pentru o radiografie panoramica (OPG) cu care sa mergi apoi la un stomatolog pentru a analiza situatia in detaliu. Cel mai probabil aceasta masea este partial inclusa deoarece a crescut inclinata si trebuie extrasa altfel va provoca tot felul de probleme.
A
Ana
12 apr. 2018
Buna seara! Mi s-a spus ca trebuie sa îmi scot toți molarii pentru ca sunt crescuți intr-o poziție incorecta ..doar ca eu am in total 28 și pe radiografie apar 32, încă nu au ieșit la suprafața !? Ca asta nu prea inteleg.. Dar nu prea îmi dau seama cum de ar mai avea loc sa crească ..
D
Doctorul de Dinti
12 apr. 2018
Buna Ana, situatia ta este una destul de intalnita si defineste termenul de molar de minte inclus. In cazul tau molarii de minte inclusi, fiind vorba de toti 4, nu se vad in cavitatea orala ci doar pe radiografie pentru ca nu au erupt. Nu au iesit inca la suprafata pentru ca nu au avut loc sau au crescut stramb. Mai multe despre molarii de minte poti citi aici: <a href="https://doctoruldedinti.info/despre-molarul-de-minte-inclus/">molarul de minte inclus</a>
A
Alexandra Matei
24 feb. 2018
Buna ! In data de 19.02.2018 am suferit o odontectomie pentru un molar inferior complet inclus si de atunci am o ușoară amorțeala in barbie, 2 incisivi+canin, gingie si buza de jos si am momente in care resimt mici curenți in zona barbiei si un fel de furnicături/ senzație de arsura. Domnul dr. care m-a operat mi-a spus ca e normal si ca imi va reveni sensibilitatea in câteva saptamâni si mi-a recomandat sa iau milgama pentru a ajuta nervul sa se refacă. Nervul nu a fost secționat sau lezat, trauma extracției si anestezia au avut ca efect semi-amorțeala pe care o simt. As vrea sa stiu daca cineva s-a confrunt cu asa ceva si in cat timp revine se sensibilitatea in zona sau daca este cazul sa fac alte investigații. Mulțumesc !
D
Doctorul de Dinti
25 apr. 2018
Buna Alexandra, este o situatia intalnita si la alte cazuri chiar daca amorteala variaza ca zona si/sau intensitate. Aceeasi varietate apare si in ceea ce priveste timpul in care dispare acesta senzatie.
L
Leahu-Ciocotisan Samir-Constantin
21 feb. 2018
Buna seara!In primul rand doresc sa imi cer scuze pentru deranjul creat,dar sunt putin îngrijorat.Am 22 de ani si de aproximativ o luna/doua de zile imi creste molarul de minte din dreapta sus spre obraz si cauzează răni/inceput de gaura in obraz.As dori sa stiu cat de necesara/urgenta este o intervenție chirurgicală în cazul de fata si ce pot face pentru prevenirea unei potențiale infecții ?Va multumesc anticipat.
D
Doctorul de Dinti
25 apr. 2018
Buna, cel mai probabil este indicata extractia molarului respectiv cat mai repede posibil pentru a nu provoca alte complicatii sau chiar infectie. Cat de urgenta este procedura nu se poate spune fara sa vedem despre ce este vorba cu ochii nostri.
O
Oana Puscasu
05 ian. 2018
Buna ziua, Am 30 ani si 7 luni si am un singur molar de minte inclus, asezat pe diagonala, pe arcada superioara in partea dreapta. L-am descoperit cand am facut radiografia (ortopantomograma). Nu mi-a cauzat probleme pana acum, insa acum 7 ani am avut o infectie in aceeasi zona (in zona aceea am si o masea plombata care pare sa aiba un ac in interior uitat de unul din cei 2 dentisti care au lucrat la maseaua respectiva). Plomba a fost atunci desfacuta, infectia a trecut, plomba a fost ulterior reconstruita. Avand prognatism mandibular, am nevoie de tratament ortodontic si mi s-a recomandat sa fac o interventie chirurgicala de dilatare a maxilarului. Am refuzat si am mers la alt ortodont care mi-a recomandat ca alternativa un disjunctor, insa mi-a spus ca trebuie extras molarul de minte prin operatie. Eu vreau sa evit orice fel de interventie chirurgicala (pentru ca am si alte probleme de sanatate si recuperarea este anevoioasa in cazul meu chiar si pentru o simpla extractie). M-am gandit ca solutia ar fi sa extrag maseaua plombata care are un ac uitat in interior pentru a face spatiu pe arcada superioara. In acest fel, langa molarul de minte inclus, ar mai ramane o singura masea si nu vad cum ar putea sa impinga in dinti sau sa compromita tratamentul ortodontic. Va pot trimite si radiografia scanata prin email, daca este necesar. In concluzie, am doua intrebari: pot evita operatia molarului de minte fara consecinte? O alta solutie in afara tratamentului ortodontic pentru a avea un zambet mai placut nu exista? Va multumesc mult!
P
Pică Marian
19 nov. 2017
Bună ziua! Am 17 ani şi mi-au dat măselele de minte. Am încercat sa ma informez şi se pare ca măseaua a ieşit într-o poziție corectă, dar numai partea din față. Restul de gingie de deasupra maselei s-a umflat şi s-a inflamat, iar in ultimele zile am avut parte de dureri şi nu mai pot sa mananc mare lucru. Am igienizat bine zona, pentru ca am înțeles ca poate trece uşor de la o inflamatie la infecție. Va trece de la sine sau trebuie sa merg la un stomatolog?
D
Doctorul de Dinti
20 nov. 2017
Buna Marian, te sfatuim sa mergi la stomatolog pentru o serie de consultatii si investigatii care sa spuna clar despre ce este vorba, daca molarii de minte sunt inclusi partial sau nu, daca erup corect, daca este vorba de o inflamatie, infectie si asa mai departe. Daca molarii tai de minte nu pot erupe corect trebuie luat in calcul posibilitatea ca acestia sa fie extrasi.

Articole similare

Promovare online pentru clinici dentare
D octoruldedinti.info oferă acum cel mai eficient sistem de promovare online dedicat clinicilor dentare. Bazat pe o relaţie deja construită cu miile de oameni care caută zilnic informaţii sau...
Pune o intrebare unui stomatolog
Pune o intrebare unui stomatolog ! Dragă cititorule, e chipa Doctorul de Dinţi  se bucură să-ţi vină în ajutor! Dacă ai o întrebare privind un tratament stomatologic pe care l-ai primit...
Politica utilizare cookie
1. Politica de utilizare Cookie-uri Aceasta politica se refera la cookie-urile si paginile web operate de S.C. DOCTORUL DE DINTI S.R.L. cu sediul social in  localiatea Ploiestiori NR...