Intrebari lucrari coroane dentare

Fie că aveţi o întrebare despre o lucrare dentară, o punte dentară sau o coroană dentară, completaţi formularul de mai jos şi în cel mai scurt timp veţi primi un răspuns de la un stomatolog specialist în protetică dentară. Pentru un răspuns pe măsură, vă rugăm să oferiţi cât mai multe detalii despre cazul dumneavoastră.

Comentarii

C
Cristina
13 iun. 2021
Bună ziua.. Imi fac o lucrare care îmbracă cinci dinți pe arcada. La proba, lucrarea nu cădea bine pe dinții de jos asa ca d-na doctor mi-a luat puțin din ei(asa s-a exprimat"iau doar putin").E corecta procedura? Am rămas cu o sensibilitate la dinții care mi-au fost ușor slefuitii. Va mulțumesc!
C
Cojocaru Dr. Madalina
13 iun. 2021
Buna, Cristina! Sensibilitatea aparuta in urma acestor slefuiri se remite cu timpul, daca au fost minime si nu au afectat dentina dintelui. Va recomand sa utilizati o pasta de dinti cu fluor sau un gel desensibilizant cu fluor!
G
Gorzko
12 iun. 2021
Buna ziua! Coroana dentara ar trebui curățată prin periaj cu o periuta clasica sau una electrica? Impulsurile celei electrice nu influențează lucrarea?
C
Cojocaru Dr. Madalina
13 iun. 2021
Buna ziua! Se poate curata cu ambele tipuri de periuta! Este mult mai importanta tehnica si corectitudinea efectuarii periajului, decat tipul periutei utilizata! Recomandarea principala este utilizarea unei periute electrice si daca este posibil, si a unui irigator bucal, indicat in cazul lucrarilor protetice. Periuta electrica nu afecteaza coronita dentara!
C
Cojocaru Dr. Madalina
08 mai 2021
Buna, Simona! Daca coronita si bontul dentar sunt in stare buna si coronita se adapteaza la dinte, cu siguranta se poate recimenta!
E
Eva
05 mai 2021
Buna seara , am lucrare din zirconiu și la Dinți de sus am lucrarea din 4 bucăți , unul din dintele din fata e mult mai lung ca celălalt este foarte vizibil se poate șlefui puțin din zirconiu ? Menționez ca sunt Dinți lipiți definitiv
D
Dr. Andreea Mircea
07 mai 2021
Buna ziua! Da, se pot face mici modificari, zirconiul avand avantajul ca este total fizionomic. Desigur, sunt si limite, grosimea minima a lucrarii trebuie pastrata pentru a-i asigura rezistenta.
V
Valeria h.
28 apr. 2021
Am lucrare totalasuperioara si imferioars. E normal ca doar intre central si vecinu lui sa iasa saliva.nu reusesc sa fixez muscatura., lovesc pe ultimii dinti ,,,molar, premolar ,,,cind inchid gur simt pe partea opusa ca se formeaza ca o pirghie , atunci cind inchid. Ce dinti trebuie sa loveasca primii la inchidere
D
Dr. Andreea Mircea
07 mai 2021
Ocluzia (muscatura) ar trebui sa fie echilibrata pe toate zonele astfel incat fortele sa fie distribuite uniform, mai ales in cazul a doua punti totale. Daca exista aceste decalaje categoric exista o problema, fie contacte premature care impiedica echilibrarea muscaturii, ori la adaptarea lucrarii pe dintii dumnoavoastra ori la lucrare in sine. Sfatul meu este sa discutati cu medicul dumneavoastra si sa stabiliti de comun acord cum vor fi corectate aceste probleme.
M
Mihaela
27 apr. 2021
Buna ziua! In urma cu 2 ani, am avut o infectie la molarul I de pe arcada superioara. Mi s-a pus o perioada hidroxid de calciu pe canal, la fel si pentru premolarul II. Ulterior, pentru molar s-a facut o coroana metalo-compozit. Am facut radiografie de control la cateva luni si totul era bine, dar am ramas cu o sensibilitate la nivelul gingiei, in locul respectiv, cand apasam. Dupa un an, sensibilitatea persista, am facut detartraj, fara nicio imbunatatire, radiologic era ok. Acum, dupa 2 ani, acea sensibilitate care aparea cand apasam gingia s-a transformat intr-un disconfort care apare spontan si permanent, ca o senzatie de presiune la nivelul obrazului, nu e pulsatila. Cand apas pe gingie(intre molarul I si premolarul II) simt o durere, la fel, daca ating gingia din posterior, cu limba. Nu ma doare cand mananc, nu am sensibilitate la rece sau la cald, dar tot timpul simt acea senzatie de presiune in zona respectiva si durere la atingerea gingiei. Am fost la stomatolog si mi s-a spus ca radiologic e ok, sinusurile sunt curate si ca ar fi o sensibilitate pe care o sa o simt mereu. Ce as putea face in aceasta situatie ? Multumesc pentru ajutor!
D
Dr. Andreea Mircea
07 mai 2021
Buna ziua! Poate fi o problema de adaptare a coroanei pe bont (dintele dumneavoastra) sau de compatibilitate intre tesuturi si materialele din care este realizata coroana. Puteti opta pentru schimbarea coroanei cu una de Zirconiu, mult superioara din punctul de vedere al compatibilitatii cu gingia.
P
Popescu Daniela
23 apr. 2021
As dori,să știu dacă compozitul ES FLOW,se aplica direct pe dinte,fara o alta aplicație prealabila(asta a confirmat agentul)? Mulțumesc pt.raspunsul lămuritor.
C
Cojocaru Dr. Madalina
07 mai 2021
Buna seara! Materialele compozite au intotdeauna nevoie de adeziune chimica, obtinuta cu diferite generatii de adezivi, care se folosesc in timpii anteriori aplicarii materialului definitiv de restaurare- in acest caz, un material rasinic fluid fotopolimerizabil.
M
Mihai
21 apr. 2021
Buna ziua. Am niste coroane provizorii, din acrilat de ceva timp (2 luni) unele pe dinti, altele pe implanturi. Deoarece mai am niste implanturi de facut medicul a considerat ca e ok sa stau cu cele provizorii si sa puna permanente atunci cand are toate implanturile ok de incarcat. Intrebarea mea este daca e ok ca aceste coroane temprare sa se miste. Nu stau tocmai fixe, isi tot schimba pozitia, mai mult, le pot chiar si scoate singur cu mana ceea ce mi se pare ciudat. Multumesc.
C
Cojocaru Dr. Madalina
08 mai 2021
Buna, Mihai! Coronitele cimentate pe implanturi, chiar si cele definitive se cimenteaza cu ciment provizoriu astfel incat sa se poate decimenta in cabinet de catre medic in vederea igienizarii. In cazul tau, trebuie sa iti anunti medicul stomatolog pentru a ti recimenta lucrarile protetice.
D
Denisa
18 apr. 2021
Buna ziua ! Eu as avea de extras doi canini , care sunt crescuți mai sus decât ceilalți , apoi as vrea sa mi pun Dinți de porțelan. Întrebarea mea este , cât este prețul unui dinte in general , nu pot ajunge prea curând la un medic .
C
Cojocaru Dr. Madalina
08 mai 2021
Buna, Denisa! Solutia propusa de tine nu este nicidecum conservatoare si de preferat! Caninii sunt dinti foarte importanti din cavitatea bucala, atat prin pozitie cat si prin rezistenta si ne dorim sa ii pastram cat mai mult timp pe arcadele dentare! Solutia ideeala in vazul tau, pare aplicarea unui aparat dentar cu ajutorul caruia dintii se vor alinia corect, functional si estetic!
D
Dumbrava Eduard Cristian
15 apr. 2021
Miam pus 4 dinți de porțelan în fața (provizorii din ce am înțeles) și vreau să știu dacă pot mânca biscuiți ?
C
Cojocaru Dr. Madalina
08 mai 2021
Buna, Eduard! In cazul cimentarilor provizorii este de evitat incizia alimentelor dure si lipicioase pana la cimentarea definitiva a acestora!
M
Marin Antonela
13 apr. 2021
Buna ziua.In urma cu 7 luni am ajuns la un cabinet stomatologic pentru o infecție care a fost rezolvata de doctor.Acesta mi a propus sa imi îmbrace niște masele dreapta și stanga jos cu zirconiu ( mi a spus ca m as trezi cu ele în gura în timp).Am acceptat, si la vreo doua luni au început dureri în maxilar dreapta unde aveam doua coroane zirconiu peste masele cu nerv omorât.Durerile nu aveau legatura cu muscatura, ci erau pur și simplu toată ziua, pe maxilar pana în ureche.Doctorul a spus ca este retractie gingivala si sa schimb periuta dar durerile oribile au rămas.M am dus la un alt doctor sa ii cer o părere, si acesta mi a spart lucrarea , o data cu ea și din maselute si mi a arătat ca era o dunga între cele doua zirconiu care apasau pe gingie si de acolo durerile.A spus ca lucrarea a fost așezată pe gingie.La cinci zile după spargerea lucrarii inca am dureri puternice în maxilar pana în ureche iar osul de sub gingie unde a stat lucrarea ma doare rau dacă apas.Ar urma sa imi pună doi pivoti cu portelan peste măselele care au rămas dar mi e frica când vad ca am aceleași dureri în maxilar.Mentionez ca baza uneia din masele este maronie asa era și înainte sa mi o îmbrace primul dr cu zirconiu.Ajutati - ma cu un sfat, ce sa fac? Mai este normal sa am aceste dureri ? Ma spal de 3 ori pe zi pe dinți și cu dusul bucal o data ...ma gândesc sa nu fie ceva la os....doctorul acesta zice ca nu e infectie.
C
Cojocaru Dr. Madalina
13 apr. 2021
Buna ziua! Din cele relatate, problema este una complexa, iar cauzele pot fi multiple. Din pacate nu va pot ajuta cu un raspuns fara un examen clinic si radiologic!
P
Pavîl Delia Elena
11 apr. 2021
Buna ziua ! Undeva prin 2014 mi-am pus o coroana de semiporțelan la o măsea , însă acum s-a dezlipit ...Dacă coroana este intactă , însă doar dezlipită , se poate refolosi sau trebuie făcută una nouă ?
C
Cojocaru Dr. Madalina
13 apr. 2021
Buna, Delia! In principiu, se poate recimenta!
i
iuriet cristian
08 apr. 2021
Buna ziua, Am o lucrare dentara pt premolar 1,2 si molar.la premolarul 1 mi a picat fateta ,intrebarea este daca poate sa fie lipita sau trebuie facuta alta lucrare.
C
Cojocaru Dr. Madalina
13 apr. 2021
Buna, Cristian! In funtie de materialul din care este facuta, pot exista diferite variante sub forma unor kituri de reparatie fie in cabinet, fie in laborator! Poti merge la un medic si cu siguranta te va ajuta!
i
ioana
07 apr. 2021
Buna ziua! urmeaza sa mi fac o coraoana dentara formată din 11 dinti.astazi am fost la prima probe din metal si nu s a potrivit deloc.mi a mai șlefuit din dinti si tot degeaba .mentionez ca aceasta coroana este facuta de a interegul.intrebarea este faca nu ar fi fost mai bine sa fie facuta din două părți.
C
Cojocaru Dr. Madalina
13 apr. 2021
Buna, Ioana! Dupa ceea ce relatezi tu, pare a fi o lucrare protetica numita punte dentara! Se poate face fie una singura, fie fragmentata, in funtie de pozitia dintilor restanti si cazul clinic al pacientului. In ceea ce priveste faptul ca nu a fost adaptata corect, tocmai din aceasta cauza se fac aceste probe si cu siguranta, situatia se poate remedia!
B
Burean Felicia
28 mar. 2021
Buna seara. As dori daca se poate o informatie. Multumesc pentru raspuns. Am o lucrare dentara in urma cu doi ani. Acum am pus si partea de jos din fata. Mi se parr ca acestia nu sunt la fel cu ceilalti , par mai plini , sunt de proba de o saptamana dar ii simt mai altfel. Mentionez ca sunt lucrati la acelasi mefic si la acelasi tehnician. Este vreo solutie? Va multumesc mult.
C
Cojocaru Dr. Madalina
29 mar. 2021
Buna, Felicia! Mici ajustari ale formei dintilor se mai pot realiza in laboratorul dentar sau se poate reface lucrarea protetica de la 0.
D
Daniela
28 mar. 2021
Buna ziua, am o lucrare dentara si de curand pe partea interioara a ramas doar metalul? Imi afecteaza asta sanatatea pt urmatoarele 4 luni , pana ajung in tara sa mi fac alta lucrare?
C
Cojocaru Dr. Madalina
29 mar. 2021
Buna, Daniela! In principiu, nu! Te rog sa acorzi o atentie mare zonei si sa igienizezi cu responsabilitate pentru a nu retentiona resturile alimentare.
D
Dana
27 mar. 2021
Buna ziua ! Ieri și S a lipit definitiv toți dinții , am o lucrate de zirconiu toată gura , dintele mare din partea stânga ma doare , am toți nervii scoși ... eu am stat 2 săptămâni fără dinții și de ieri de când mi S a pus lucrarea ma doare dintele !
C
Cojocaru Dr. Madalina
29 mar. 2021
Buna, Dana! E posibil sa fie o problema la muscaturi, adica la ocluzie in sensul ca poate sa fie inalta si sa se puna mai multa presiune pe acel dinte! Ii puteti comunica medicului stomatolog si va remedia problema!
A
Ana Udrea
10 mar. 2021
Buna seara , Am o mulțime de lucrări dentare poduri , coroane, implant de os. Dinții mei sunt micuți iar majoritatea au avut infecție la rădăcina. in urma căruia am ramas fara dinti sau a trebuit sa imi pun coroana.... La fiecare 6 luni cand merg la consult mi se gaseste ceva. Nu stiu ce sa fac sa imi scot tot ce am si sa imi pun placa dentară sau implanturi desi de implanturi mi-e cam frica pentru ca tot fac Infecții . Igiena e buna folosesc ața dentară, apa de gura, apa cu sare, jet cu apa , apa oxigenată . Se poate ca majoritatea infecțiilor sa fie datorită netratării corecte a nervului ? Va Mulțumesc!
C
Cojocaru Dr. Madalina
12 mar. 2021
Buna, Ana! De multe ori, infectiile dentare au mai multe cauze, iar oricat de corect am trata dintii, tine si de raapunsul organismului tau la tratamente. Momentan, nu exista solutie mai buna ca pastrarea cat mai mult posibil a dintilor tai pe arcade si te felicit pentru vizita regulata o data la sase luni pe care o faci la medicul stomatolog.
A
Albert
04 mar. 2021
Buna ziua, trebuie sa imi pun coroane pe cei doi dinti frontali in partea de sus, dar unul dintre acestia s-a spart pe jumate si am avut inainte o plomba cu o tija pe care domnul doctor a lasat-o si a finisat-o ulterior pentru ca a zis ca altfel nu poate sa puna pe jumate de dinte lipsa coroana si va urma sa puna coroana peste aceasta plomba cu tija. Eu din cate stiu nu prea e bun materialul de plomba, dar nu am comentat si as vrea o alta parere sa stiu daca am de ce sa imi fac griji.
C
Cojocaru Dr. Madalina
12 mar. 2021
Buna, Albert! Coroana trebuie sa aiba un sprijin pe care sa se fixeze, asa ca este in regula.
R
Rotaru Claudia
28 feb. 2021
Buna ziua! Am o coroana de ceramica pe metal formata din 4 dinti, cei frontali de sus si uratorii pana la canini. Constat o problema(estetica) in lungimea lor, mi se pare ca sunt exagerat de lungi. In partea stanga e mai ok, dintele de langa canin are cam aceeasi lungime cat caninul (as fi vrut totusi caninul sa fie mai lung decat dintele urmator) si dintele (dintii) frontal este si mai lung decat cel de langa canin, asa am dorit dar vad ca per total sunt exagerat de lungi, atat cat si in partea de sus de la gingie dar nu ma deranjeaza, cat si in partea de jos (cand inchid dintii de jos sunt total acoperiti de coroana de sus) Estetic pe partea dreapta se vede o diferenta si mai mare, caninul drept fiind mult mai scurt decat cel drept. Se creeaza o diferenta prea mare datorita formei dintelui din coroana cat si a caninului meu scurt, dintele din coroana pare si mai indepartat dar si mult mai lung. As dori sa stiu daca se pot scurta fara prea mari probleme, ei fiind cimentati provizoriu. Va multumesc, zi fericita!
C
Cojocaru Dr. Madalina
02 mar. 2021
Buna, Claudia! In principiu, da! Se pot modifica fie in cabinet, fie in laboratorul de tehnica dentara, ultima varianta fiind cea indicata! Te sfatuiesc sa ii spui aceste dorinte si medicului tau si sa luati o decizie!

Articole similare

Pune o intrebare unui stomatolog
Pune o intrebare unui stomatolog ! Dragă cititorule, e chipa Doctorul de Dinţi  se bucură să-ţi vină în ajutor! Dacă ai o întrebare privind un tratament stomatologic pe care l-ai primit...
Intrebari fatete dentare
Intrebari fatete dentare Pentru a adresa o întrebare legată de faţete dentare, completează formularul de mai jos! Un specialist în estetică dentară şi facială vă va răspunde în cel mai scurt...
Intrebari estetica dentara si faciala
Intrebari estetica dentara si faciala Completaţi formularul de mai jos pentru a pune o întrebare din domeniul esteticii dentare şi faciale - coroane, faţete, smile makeover, zâmbet de hollywood,...
Promovare online pentru clinici dentare
D octoruldedinti.info oferă acum cel mai eficient sistem de promovare online dedicat clinicilor dentare. Bazat pe o relaţie deja construită cu miile de oameni care caută zilnic informaţii sau...
Intrebari carie plomba obturatie
Intrebari carie plomba obturatie Pentru a pune întrebări legate de o carie dentară sau tratamentul acesteia - o obturaţie (cunoscută popular şi sub numele de "plombă"), completează formularul de...
Intrebari extractie dentara
Intrebari extractie dentara Completaţi formularul de mai jos pentru a adresa o întrebare legată de o extracţie dentară recentă, de complicaţiile unei extracţii dentare sau despre procesul de...