Creionul pentru albire dentara

Utilizarea creionului pentru albire dentară constituie o procedură simplă, rapidă, puțin costisitoare și nedureroasă de albire a dinților ce vă poate transforma zâmbetul într-unul care stălucește de sănătate. Creioanele cu gel de albire se pot folosi pentru întreținerea și asigurarea unui efect prelungit al procedurilor de albire profesională, de către cei care doresc rezultatcreion de albire 1e rapide și nu au timp de tratamente de lungă durată cu sisteme de înălbire și atunci când dorim să tratăm discromii puțin severe și să evităm procedurile de albire din cabinet care sunt mai costisitoare. Datorită dimensiunilor sale reduse( e asemănător cu un creion de scris) îl puteți purta cu dumneavoastră pentru a efectua albiri dentare oriunde și oricând. Ce fel de discromii poate trata creionul de albire dentară? Acesta se adresează mai ales celor care au discromii puțin severe( îngălbenirea dinților), apărute ca urmcreion de albireare a:

 • consumului prelungit de cafea, ceai, vin și alte alimente care au capacitatea de a colora dinții.
 • fumatului
 • îmbătrânirii fiziologice a dinților
 • celor care s-au născut cu o nuanță mai galbenă a dinților sau cu diverse discromii

Cât timp se păstrează efectul de albire? Albul frumos și strălucitor pe care îl obținem ca urmare a tratării dinților cu creioanele speciale pentru albire dentară poate fi păstrat timp îndelungat doar dacă creionul este folosit regulat.  Altfel, în urma unui tratament unic și pe fondul menținerii acelorași obiceiuri dăunătoare albului dinților( mai ales fumatul! ) efectul nu va rezista mai mult de 12 luni. Cum acționează creioanele pentru albirea dinților? Creioanele pentru albire conțin un gel pe bază de peroxid de hidrogen sau de carbamidă de diverse concentrații. Această substanță are capacitatea de albire activă a smalțului și se folosește și în procedurile de albire profesională efectuate în cabinetul dentar de către medicul stomatolog, dar la concentratii mai mari. Cum utilizez creionul pentru albire? Este ușor de aplicat, parcurgând următorii pași:

 1. Înaintea aplicării gelului din creion trebuie să efectuăm periajul dentar și curățirea sata dentarapațiilor interdentare cu ajutorul dental flossului pentru a îndepărta placa bacteriană și resturile alimentare, care ar putea vicia rezulatul final.
 2. Uscăm dinții cu ajutorul unui prosop.
 3. Aplicăm un strat subțire din gelul conținut în creion.
 4. Lăsăm gelul să se usuce pe dinți timp de 30 secunde.
 5. Nu clătim gura, nu bem și nu mâncăm nimic timp de 30 min de la aplicarea gelului. Ideal ar fi să realizăm acest ritual de albire seara, înainte de culcare.

Cât costă un creion pentru albire? Albirea cu ajutorul creioanelor speciale este accesibilă unui număr mai mare de pacienți, întrucât acestea se pot achiziționa la un preț redus, sub 100 ron. Având în vedere prețul mic al acestora, puteți risca să încercați unul pentru a vă convinge de eficiența sa. Când este contraindicată albirea cu ajutorul creioanelor? 

 • Trebuie să știm că în urma procedurii de albire vom obține nuanțe mai deschise doCoroanele din ceramica vs. compozit3ar în cazul structurilor dure dentare ci nu și în cazul restaurărilor sau construcțiilor protetice artificiale. Rezultatul obținut în aceste situații ar putea fi inestetic, obligând la înlocuirea restaurărilor. Atenție, așadar, în cazul posesorilor de restaurări și construcții artificiale în zone vizibile!
 • Copiilor sub 16 ani
 • Femeilor gravide sau care alăptează.
 • Celor cu hipersensibilitate dentinară sau alergii la peroxidul de hifluoroza dentaradrogen sau carbamidă.
 • Celor cu boli gingivale, smalț erodat li se recomandă un consult de specialitate, medicul dentist fiind singurul în măsură să decidă dacă pacientul poate beneficia de tratamentul de albire și să indice metoda cea mai compatibilă cazului clinic.

 

Comentarii

L
Lavinia
26 sept. 2015
Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti, daca se poate, cum si unde fac comanda de acest produs ? Si care este pretul ? Multumesc !
D
Doctorul de Dinti
01 oct. 2015
Creionul pt albire dentara se foloseste doar cu recomandarea exacta a medicului stomatolog.

Articole similare

Riscuri albire dentara
Riscuri albire dentara
Ideea conform căreia dinţii albi dau imaginea unei persoane tinere este foarte în vogă în Statele Unite ale Americii. Fie că acesta este motivul sau pur şi simplu doriţi ca zâmbetul Dvs. să fie mai...
Modalitati de albire a dintilor
Modalitati de albire a dintilor
Atat timp cat lumea acorda din ce in ce mai multa atentie aspectului fizic, cavitatea bucala nu putea fi ocolita. Zambetul este considerat unul din elementele principale ale frumusetii si ce poate fi...
Pret albire dentara
Pret albire dentara
Având în vedere că preocupările pentru estetică au luat o mare amploare în ultima perioadă, albirea dentară este unul dintre cele mai frecvente tratamente cerute de către pacienți. Majoritatea...
Cui se adreseaza albirea dentara
Cui se adreseaza albirea dentara
Albirea dinţilor - un subiect care se află pe buzele tuturor celor nemulţumiţi de aspectul danturii lor, care tânjesc după un zâmbet mai alb şi un aspect sănătos şi strălucitor asemenea celor pe care...
Coroana dentara
Coroana dentara
Coroana dentară este un tip de retaurare indirectă care acoperă un dinte natural sau un implant dentar pe porțiunea vizibilă în cavitatea bucală, adică deasupra marginii gingivale. Coroanele...