Botox in cabinetul dentar

 Injecţia cu botox constituie un tratament modern, nechirurgical, la care apelează din ce în ce mai multe reprezentante ale sexului frumos, şi nu numai, care are ca scop atenuarea ridurilor de injectii cu botoxexpresie ale feţei: din regiunea glabelară( între sprâncene), din jurul ochilor( aşa numita "laba gâştei"), de pe frunte şi din jurul gurii. Ceea ce mulţi nu au aflat încă este că multe cabinete dentare oferă pe lângă binecunoscutele tratamente stomatologice şi servicii de estetică facială. Botoxul este un extract proteic purificat de Clostridium botulinum, care se injectează intramuscular, blocând transmisia influxului nervos către muşchi, şi obţinându-se astfel relaxarea musculaturii şi atenuare ridurilor. Această substanţă nu produce volum, doar întinderea pielii! De aceea este folosită doar pentru tratarea ridurilor hiperkinetice, de expresie( grimase, zâmbete). Există o asociaţie greşită, care se face tot mai des, şi anume tratamentul de umplere a buzelor cu botox. botox fataEste important să ştim că aşa ceva nu există, deoarece botoxul nu este o substanţă de umplere. Atunci când dorim volum, pentru umplerea buzelor, a pomeţilor sau a ridurilor profunde, tratamentul folosit este cel cu acid hialuronic. O şedinţă de injectare a botoxului are loc în aproximativ 15 minute, efectul acesteia devine vizibil după 3-7 zile şi durează între 4 şi 6 luni, în funcţie de corectitudinea interventiei şi calităţile pielii. Există o serie de contraindicaţii pe care medicii specializaţi în injecţiile cu botox şi cei ce doresc să beneficieze de acest tratament trebuie să le cunoască:

  • Botoxul poate cauza rareori reacţii alergice din pricina substanţei botulinice din care este făcut. Mai pot apărea mici vânătăi sau înroşire a zonei unde s-a injectat soluţia, acestea având însă caracter pasager. Reacții adverse mai puțin frecvente includ dureri de cap, simptome asemănătoare gripei și greață.
  • Imediat după injectarea botoxului este posibil să se observe o expresivitate a feţei maibotox efect greoaie, mişcările faciale neavând aceeaşi lejeritate. Atenţie! Abuzul de substanţă botulinică duce în timp la pierderea ireversibilă a expresivităţii feţei. Este indicat ca toate şedinţele de tratament ale unui pacient să fie realizate în acelaşi cabinet, la acelaşi medic, pentru ca acesta să poată avea o evidenţă corectă asupra numărului de injecţii şi a cantităţii de substanţă introdusă.
  • Efectul injecţiei cu botox este de doar câteva luni şi necesită şedinţe noi de tratament pentru menţinerea rezultatului dorit.
  • În cazul pacienţilor la care elasticitatea pielii este mult diminuată, botoxul acţionează mult mai greu, uneori fiind chiar imposibil de obţinut un rezultat pe deplin satisfăcător. Înaintea intervenţiei, medicul va evalua aspectul şi calităţile pielii, şi va explica pacienţilor zambet perfectcare este prognosticul injecţiei cu botox, pentru ca aşteptările acestora să nu fie nerealiste.

Aşadar, cu puţin interes acordat alegerii cabinetului potrivit, puteţi beneficia în acelaşi loc de tratamente stomatologice şi intervenţii de întinerire a aspectului pielii. Astfel de cabinete vor afişa o listă completă a serviciilor oferite precum şi tarifele acestora. Pentru un plus de încredere, sunteţi oricând îndreptăţit să cereţi o dovadă care să ateste calificarea medicului stomatolog în intervenţiile de estetică facială.  

Comentarii

M
Marius
06 ian. 2015
"Legislatia Roamniei nu clarifica".Ba clarifica foarte bine.In Monitorul Oficial sunt insirate cu liniuta toate procedurile pe care un medic stomatolog are dreptul sa le faca.Injectarea cu acid hialuronic efectuata de catre medicul stomatolog in cabinetul de medicina dentara nu este intre ele.Ca atare este ILEGAL. In momentul de fata toti medicii dentisti care efectueaza astfel de injectari sunt in pericolul de a-si pierde licenta.Cu toate acestea pe zeci de site-uri apar astfel de reclame,Colegiul Medicilor nesesizandu-se ...inca. Ar fi bine sa existe si la noi niste clarificari in acest sens,adica ori sa fie voie administrarea acestor substante legal ori sa fie pedepsiti cei care recurg la astfel de proceduri.
R
Roxana
09 aug. 2015
Exista Decizia nr.49 - Competente medic dentist si stomatologie generala.Nu sunt prevazute acolo aceste manopere ...
e
ema
23 nov. 2014
Buna seara!Ma interesează ce cursuri se pot face pentru ca un medic dentist sa aibă competenta de tratare a ridurilor cu acid hialuronic sau cu toxină botulinica? Ma refer la competență cu acte in regula nu la cursuri care nu au nici o acoperire legala.Multumesc.
D
Doctorul de Dinti
24 nov. 2014
Buna seara. Legislatia Romaniei nu clarifica aceasta situatie, in momentul de fata nu va putem pune la dispozitie aceasta informatie, neavand parteneri care se ocupa cu aceste cursuri/competente. In momentul in care vom primi un raspuns oficial din partea autoritatilor competente sau atunci cand vom avea informatii noi despre acest subiect, le vom pune la dispozitia cititorilor printr-un nou articol.

Articole similare

Zambetul de Hollywood
Zambetul de Hollywood
Zambetul de Hollywood Atât filmele de lung metraj care rulează în cinematografe, cât şi cele rulate de televiziuni, ecranizează situaţii în care persoane normale, în care se pot regăsi cei care...
Amelogeneza imperfecta
Amelogeneza imperfecta
Ipoteza . Smalțul reprezintă structura cea mai dură a organismului, fiind alcătuit, în proporție de 95% de componenți anorganici, organizați în cristale mari de hidroxiapatită. Procesul de formare...
Intrebari despre un implant dentar
Intrebari despre un implant dentar
Având în vedere că implantologia orală este o metodă de înlocuire a dinților lipsă relativ nouă, din ce în ce mai solicitată, este important să aflați răspunsul la cele mai frecvente întrebări care...
Gingivectomia
Gingivectomia
Gingivectomia sau rezecţia gingivală reprezintă îndepărtarea chirurgicală a ţesutului gingival în exces. Această procedură este indicată în tratamentul bolilor gingivale care au condus la...
Riscuri albire dentara
Riscuri albire dentara
Ideea conform căreia dinţii albi dau imaginea unei persoane tinere este foarte în vogă în Statele Unite ale Americii. Fie că acesta este motivul sau pur şi simplu doriţi ca zâmbetul Dvs. să fie mai...